TKO SU  KOORDINATORI  I   i  II   ZAŠTITE  NA  RADU

KOORDINATOR 1 (KOORDINATOR ZA ZAŠTITU NA RADU U FAZI IZRADE PROJEKTA)
U skladu s odredbama Pravilnika o uvjetima i stručnim znanjima za imenovanje koordinatora za zaštitu na radu te polaganju stručnog ispita (NN br. 101/09 i 40/10), investitor je obvezan imenovati koordinatora za vrijeme izrade projekta (KOORDINATOR I).

Dužnosti i obveze koordinatora I, tijekom izrade projekta, propisane su odredbama   Zakona o zaštiti na radu  te   Pravilnika o zaštiti na radu na privremenim ili pokretnim gradilištima  .  U skladu s navedenim propisima, koordinator (I) je obvezan:

 

KOORDINATOR 2 (KOORDINATOR ZA ZAŠTITU NA RADU U FAZI IZVOĐENJA RADOVA)
U skladu s odredbama Pravilnika o uvjetima i stručnim znanjima za imenovanje koordinatora za zaštitu na radu te polaganju stručnog ispita (NN br. 101/09 i 40/10), investitor je obvezan imenovati koordinatora za vrijeme izvođenja radova (KOORDINATOR II).

Dužnosti i obveze koordinatora II, tijekom izvođenja radova, propisane su odredbama   Zakona o zaštiti na radu   , Pravilnika o radu na privremenim ili pokretnim gradilištima  .  U skladu s navedenim propisima, koordinator (II) je obvezan:

BITNA  NAPOMENA :

KOORDINATOR  I  MOŽE  OBAVLJATI  i  POSLOVE  KOORDINATORA  II  (poslovi  zaštite  na  radu u fazi  izvođenja  radova, na  gradilištu ) , dok  KOORDINATOR  II  NEMOŽE  OBAVLJATI  POSLOVE  KOORDINATORA  I

 

"Copyright © 2015. RATKAJ PROJEKT d.o.o. "